Θυμάμαι τον Γιώργο Καρτελιά μαζί με τον αδερφό του να έχουν απογειώσει ένα τοπικό ραδιόφωνο, ένα ραδιόφωνο που για τα δεδομένα ενός μικρού τόπου όπως η Χαλκίδα είχε κατακτήσει πολύ γρήγορα την καρδιά των ακροατών του.

Αυτό έγινε με πολύ δουλειά και από τα δύο αδέρφια. Δουλειά που κάποιοι την έζησαν από πολύ κοντά. Ο Κόσμος αγάπησε τον Sok Fm, η βελόνα ακόμα και σήμερα δύσκολα μετακινείται από την συχνότητα του.

Αυτό όμως δεν έγινε από την μία στιγμή στην άλλη. Τον Γιώργο τον έχω ζήσει λίγο περισσότερο από τον αδερφό του. Τον θυμάμαι να κάνει πρωτοποριακά πράγματα για ένα τοπικό ραδιόφωνο.

Τα καλοκαίρια οι Κυριακές δίκαια ήταν του Sok Fm.

Ένα χωριό όπως η Δροσιά κάθε Κυριακή δεχόταν κόσμο από όλα τα μέρη της γής για να δουν την Ελίνα τον Γιώργο και τα σούπερ πάρτυ του Sok Fm.

Τον Γιώργο τον συναντούσα τα Κυριακάτικά πρωινά στον χώρο που θα γινότανε το πάρτυ του Sok Fm. Τα Σαββατοκύριακα εκείνη την εποχή, ακόμα και σήμερα προσπαθούσα να ξεφεύγω από την καθημερινότητα της εφημερίδας, των ειδήσεων , της δουλειάς. Να απολαμβάνω τον καφέ δίπλα στο κύμα.

Αναγνωρίσιμος ο Γιώργος, τον ξέρανε μέχρι και οι πέτρες. Ερχότανε να προετοιμάσει τον χώρο. Ήταν απλός, λιτός, ευγενικός.

Είχε παρκάρει το καλάμι της επιτυχίας και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Είχε χρόνο να μιλάει σε όλους από τον ποιο μικρό μέχρι τον ποιο μεγάλο. Άκουγε τους ακροατές του και εκείνοι του χάριζαν την επιτυχία. Απλόχερα. Οι Καρτελιάδες είχαν πετύχει. Ο Sok Fm ήτανε νούμερο ένα.

Ο Καρτελιάς έχτιζε καριέρες κρατώντας πάντα μικρό καλάθι για τον ίδιο.

Η απόφαση του Γιώργου να μετακινηθεί στην τηλεόραση κάπου με βρήκε αντίθετο. Ζώντας τα ΜΜΕ καταλαβαίνεις πότε θα ξεκινήσει η φθορά. Η Ελίνα Παπίλα ήταν brand του Sok Fm. Χτισμένο, λιθαράκι λιθαράκι από τους αδερφούς Καρτελιά.

Τον Γιώργο τον Συνάντησα εντελώς τυχαία στην διαδρομή Αθήνα Χαλκίδα.Ποτέ δεν του είπα ποιος είμαι, ότι τον ξέρω 18 χρόνια. Πέρασα δίπλα του και μου μίλησε είστε καλά;  Εκεί κατάλαβα ότι ο Γιώργος δεν είχε χάσει τον Γιώργο ήταν ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος που ήξερα.

Στο σήμερα;

H Παπίλα προφανώς και θέλει να γίνει η νέα Ελένη Μενεγάκη, σίγουρα το να φύγει απο Star είναι μεγάλη η ήττα για εκείνη.Για αυτό και χρησιμοποιεί εταιρεία management.Και σε αυτό φταίει ο Γιώργος Καρτελιάς, τις άνοιξε την πόρτα της Πάνικ.

Όλοι είδαμε σιγά σιγά να κάνει αυτό που κάνουν όλες. φορέματα, φωτογραφήσεις, social Media.

Για αυτό και δεν επέστρεψε ποτέ στο ραδιόφωνο ενώ ο Καρτελιάς δεν ξέχασε τον κόσμο που του χάρισε την επιτυχία.

Αν όπως ακούγεται ο Καρτελιάς πάει να γίνει δεύτερο βιολί η Παπίλα έχει ευθύνη. Και ο Γιώργος πρέπει να αποχωρήσει και να γυρίσει στον κόσμο που τον αγάπησε.

Η Παπίλα προφανώς και θα ηγηθεί στο σχήμα της νέας εκπομπής. Που σίγουρα δεν θα κάνει νούμερα γιατί απέναντι της θα έχει μεγαθήρια.

Και τότε με την ουρά στα σκέλια θα αναζητήσει τον Γιώργο Καρτελιά και τον Σοκ.

Και κάπου εκεί η πόρτα θα πρέπει για εκείνη να κλείσει οριστικά.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version