Ο Σταύρος, όπως είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο του «Σασμού» επιμένει στο κρυφτό με την αστυνομία που έχει ριχτεί στο κατόπι του. Με τον μικρό Πετρή στο πλάι του, ανύποπτο για το δράμα που παίζεται, ο αργυροχόος προσπαθεί να βρει τρόπο διαφυγής για τον ίδιο και τον «γιο» του. Όμως, το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, τα περιθώρια έχουν στενέψει και κάθε απόπειρα να επιβιβαστεί σε πλοίο ή αεροπλάνο θα καταλήξει στη σύλληψή του.

Γνωρίζοντας ότι είναι χαμένος -κανένα δικαστήριο δεν θα του επιτρέψει να πλησιάσει ξανά τον Πετρή μετά από την απαγωγή του-, ο Σταύρος παίζει το τελευταίο χαρτί του. Ζητάει από τον Βαγγέλη, ο οποίος δεν είναι καταζητούμενος, να πάρει το παιδί και να μπει στο πλοίο. Πιστεύει ότι δεν θα τον αναγνωρίσουν κι έτσι θα πετύχει τον σκοπό του να απομακρύνει το παιδί από την Αργυρώ.

Όμως ο Βαγγέλης, ο οποίος πήρε αταλάντευτα το μέρος του αδερφού του στη διαμάχη με την Αργυρώ, έχει αλλάξει στάση. Αντί για τον ήρεμο και συνετό Σταύρο που ήξερε, βλέπει μπροστά του έναν άνθρωπο ανίκανο να σκεφτεί λογικά, ο οποίος ετοιμάζεται να διαπράξει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Ο Σταύρος είναι για τον Βαγγέλη το μοναδικό στήριγμά του από τότε που ήταν παιδιά. Η κατάντια του τον στενοχωρεί. Για τελευταία φορά θα προσπαθήσει να τον πείσει να παραδώσει το παιδί στη μητέρα του.

Όταν αυτός θα αρνηθεί, ο Βαγγέλης θα καταφύγει στην μοναδική λύση που του απέμεινε.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version