Στην εξαγορά “μαμούθ” του οίκου Tom Ford προχώρησε η Estée Lauder, πετυχαίνοντας το ακριβότερο deal στην ιστορία της λειτουργίας της.

Η Estée Lauder Companies (EL) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τον επί χρόνια συνεργάτη της Tom Ford, συμφωνία η οποία αγγίζει το υπέρογκο ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο Tom Ford -ο διάσημος σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του- θα παραμείνει ως ο “δημιουργικός οραματιστής” του brand μετά το κλείσιμο και μέχρι το τέλος του 2023.

Ο Domenico De Sole, ο πρόεδρος του brand που είχε προηγουμένως διευθύνει την Gucci, θα παραμείνει επίσης σύμβουλος κατά την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με το CNN, η συμφωνία θα επιτρέψει σε δύο από τους τρέχοντες συνεργάτες του Tom Ford, Ermenegildo Zegna και Marcolin, να επεκτείνουν τις υφιστάμενες συμφωνίες αδειοδότησης.

Tom Ford και Estée Lauder διατηρούν συνεργασία για περισσότερα από 15 χρόνια, λανσάροντας μαζί τη μάρκα Tom Ford Beauty το 2006.

Η Estée Lauder Companies, η οποία φιλοξενεί άλλες παγκόσμιες μάρκες ομορφιάς, όπως η Clinique και η Bobbi Brown, δήλωσε ότι αναμένει οι ετήσιες πωλήσεις της σειράς καλλυντικών Tom Ford να φτάσουν το 1 δισ. δολάρια «τα επόμενα δύο χρόνια».

“Αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Fabrizio Freda.

Ο Ford, επίσης, είπε ότι “δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος με αυτή την εξαγορά, καθώς η Estée Lauder Companies είναι το ιδανικό σπίτι για το brand”.

“Ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης από την πρώτη μέρα της δημιουργίας μου της εταιρείας και είμαι ενθουσιασμένος που τους βλέπω να γίνονται οι διαχειριστές πολυτελείας σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο”, πρόσθεσε στην ίδια δήλωση.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version