Τρία χρόνια προσφοράς του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, κατά την οποία ανακοινώθηκε ο απολογισμός του έργου και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των νέων δράσεών του.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, ιατρός κα Πόπη Καλαϊτζή αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Σύλλογος κατά τα τρία χρόνια λειτουργίας τους, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμού των εγκύων, διαδικτυακά προγεννητικά μαθήματα, δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου (δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις), αλλά και το καινοτόμο πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής για γυναίκες με καρκίνο και τους συγγενείς τους. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας. Βάση του προγράμματος αποτελεί το ειδικά διαμορφωμένο Pampering Room (δωμάτιο υποστήριξης) στον χώρο της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής.

Η κα Καλαϊτζή παρουσίασε τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων του Συλλόγου, που περιλαμβάνουν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για μείζονα ζητήματα υγείας, εστίαση στην πρόληψη, ενίσχυση των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών στο Pampering Room, ενώ ανακοίνωσε και την πρωτοβουλία συγκέντρωσης δωρεών για την ανακαίνιση υποδομών της κλινικής. Ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Διευθυντής Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Βλάχος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη βοήθεια στην υλοποίηση του έργου του νοσοκομείου, αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία και την ερευνητική καινοτομία της κλινικής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και απηύθυναν χαιρετισμό o Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής & Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Εφορείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον Σύλλογο για τη δράση του, καθώς και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητής καρδιολογίας κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς του Συλλόγου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του βραβείου «Δίπλα στη Γυναίκα» που θα απονέμεται κάθε χρόνο στους κορυφαίους δωρητές – υποστηρικτές των δράσεων του Συλλόγου. Το βραβείο «Δίπλα στη Γυναίκα 2022» απονεμήθηκε στην εταιρεία doValue Greece για την υλοποίηση του προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής και τη δωρεά για τη διαμόρφωση του Pampering Room.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Πανούσης, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή αναγνώριση, εκφράζοντας την ελπίδα και άλλα νοσοκομεία να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες «διότι είναι πια κοινώς αποδεκτό ότι για να νικηθεί ο καρκίνος και να ανακουφιστούν οι ασθενείς χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση που αυτό το πρόγραμμα τη διασφαλίζει». Ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς της, να στηρίξει τη λειτουργία του προγράμματος και του pampering room για έναν ακόμη χρόνο, καθώς επίσης και να καλύψει ανάγκες της κλινικής σε εξοπλισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Σύλλογο Φίλων, δίπλα στο Αρεταίειο, δίπλα στη γυναίκα».

Τιμήθηκε επίσης ο κ. Βασίλης Σαρηκεχαγιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Mexil Σαρηκεχαγιάς, για την προσφορά της εταιρίας του με πολυθρόνες θηλασμού σε όλα τα δωμάτια της Μαιευτικής Κλινικής. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν επίσης σε κορυφαίους εθελοντές και υποστηρικτές του Συλλόγου: Ράνια Νικολοπούλου, Μαία, μέχρι πρόσφατα Προϊσταμένη Μαιευτικού Γυναικολογικού Νεογνολογικού Τομέα του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Ελένη Σουράνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας SOCIALDOO. Νίκος Πατσέας, Διευθύνων Σύμβουλος Πατσέας Α.Ε. Μαρία Ξηροτύρη, εκ μέρους της εταιρείας Executive Options. Σίσσυ Μαρίνου, εικαστικός. Νικολέτα Ψάλτη Μπέρμπου, εικαστικός.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάκης Προβατάς και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Παναγιώτης Κακολύρης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Ο «Σύλλογος Φίλων της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου» ιδρύθηκε το 2019 από ενεργά μέλη της κοινωνίας με σκοπό να συμβάλλει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσα από την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη αλλά και την υποστήριξη της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ηλικίας της (παιδική, εφηβική, αναπαραγωγική και ηλικία εμμηνόπαυσης) ως βασικού αναπαραγωγικού κυττάρου της κοινωνίας.

Υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Δίπλα στη Γυναίκα» που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων έμπρακτης υποστήριξης των γυναικών. Περισσότερα για τον Σύλλογο μπορείτε να βρείτε εδώ: diplastigynaika.gr|

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα άλογο στην πασαρέλα του οίκου Chanel

Ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel πρωτοτύπησε στέλνοντας σήμερα ένα άλογο να κάνει πασαρέλα στην επίδειξή του Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι.

Kαμπάνια υποστήριξης των γυναικών της Ουκρανίας από την Διεθνούς φήμης HAIR & ΜΑΚΕ UP ARTIST ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΑΝΗ!

Η Ιωάννα Τζάνη ευαισθητοποιημένη από τη δραματική κατάσταση στην Ουκρανία, πραγματοποίησε φωτογράφιση για τις ανάγκες της νέας της collection με τίτλο “The flowers of Peace

Με ένα Ξεχωριστό Concept Fashion Show Ολοκληρώθηκε η 29η Athens Xclusive Designers Week!

Με ένα εντυπωσιακό fashion show και με αέρα μιας άλλης εποχής ολοκληρώθηκε η 29η Athens Xclusive Designers Week!

Η ΙΚΕΑ μας ταξιδεύει στον βυθό των ωκεανών!

Ανακαλύψτε ακόμη μαξιλάρια, χαλί και είδη αποθήκευσης με εικόνες από το βυθό των ωκεανών στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή στο IKEA.gr.

Το πιο όμορφο και λαμπερό δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα έχει την υπογραφή της Schwarzkopf Professional!

Η κορυφαία μάρκα επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών σας προσφέρει και αυτή τη χρονιά αποκλειστικά πακέτα δώρων για κάθε ανάγκη!

Ο Λάκης Γαβαλάς υπογράφει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Λάκης Γαβαλάς, Loaded»

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, 18:00-20:00 ο Λάκης Γαβαλάς υπογράφει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Λάκης Γαβαλάς, Loaded»,

Επέστρεψε στο εντυπωσιακό catwalk του Alexander McQueen η Naomi Campbell

Οι καλεσμένοι του show, παρακολούθησαν το show κάτω από μια διάφανη «γυάλα» σε σχήμα σύννεφου, η οποία ήταν κατασκευή του αρχιτέκτονα Smiljan Radic.

Φαντασμαγορική πρεμιέρα για την Έλενα Παπαρίζου και το Γιώργο Σαμπάνη στο “Βοτανικό”!

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Γιώργος Σαμπάνης, ξεκίνησαν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και έβαλαν κυριολεκτικά «φωτιά» στη πίστα στην επίσημη πρεμιέρα τους

Φαίη Σκορδά: Συμφώνησε για το The Voice

Το The Voice οδεύει με ταχύτατο βηματισμό προς τα live και φαίνεται πως το θρίλερ της παρουσίασης φτάνει στο τέλος του.

Ο Κώστας και η Βαλεντίνη Σόμμερ γιόρτασαν με ένα εντυπωσιακό Anniversary Party τον ένα χρόνο λειτουργίας του Beauty Salon τους “Valentine & Cö”,...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1y Anniversary Party του Beauty Salon “Valentine&Cö” στην Γλυφάδα.

Ο Χάρης Λεμπιδάκης εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από τη «Super Κατερίνα»

Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχτηκε τον Χάρη Λεμπιδάκη στο εξομολογητήριο της εκπομπής του "After Dark.

H γνωστή σχεδιάστρια κοσµηµάτων Charlotte Chesnais βρέθηκε στην Αθήνα για να εγκαινιάσει ένα εντυπωσιακό POP UP, στο i-D CONCEPT STORES στο Κολωνάκι

Οι συλλογές της και τα γλυπτά της είναι διαθέσηµες στα καταστήµατα µας i-D CONCEPTSTORES και i-D FINEJEWELLERY και online: www.idconceptstores.com

Ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη στο 5 years anniversary party του “Zαχαροπλαστείου Τόλης”!

Σχεδόν σαράντα χρόνια ζωής αριθμεί το Ζαχαροπλαστείο “Τόλης”, όπου μέσα από μια αξιοπρεπή πορεία, καθιερώθηκε ψηλά στην συνείδηση των πελατών.

Βράβευση του Χάρη Σιανίδη και της Beautiful People Pr Events από το “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)!

Η εταιρία οργάνωσης εκδηλώσεων & δημοσίων σχέσεων “Beautiful People” PR-Events και ο Χάρης Σιανίδης έχουν υπάρξει Επίσημοι Αρωγοί Επικοινωνίας & Εκδηλώσεων του οργανισμού και συνεχίζουν να προάγουν με κάθε τρόπο το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Η Ναταλία Γερμανού δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ανάμεσα σε όσα απάντησε η Ναταλία Γερμανού ήταν και για την αναπαραγωγή του σχολίου της με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αλλά και όσα είχαν γίνει ανάμεσά τους την περίοδο που συνεργάστηκαν.