Το νέο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου έρχεται γεμάτο εικόνες και μεθυστικά αρώματα Ανατολής

Το νέο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου έρχεται γεμάτο εικόνες και μεθυστικά αρώματα Ανατολής | Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Δήμητρα Ιωάννου επιστρέφει με το όγδοο βιβλίο της «Αλεξάνδρεια- Γητειές, Μάγια και Μπαχάρια», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια ιστορία γεμάτη ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι που θα σας ταξιδέψει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής. Ένα δυνατό μυθιστόρημα, γεμάτο έντονες συγκινήσεις, συναισθήματα, ίντριγκες και ανατροπές.

Τίτλος: Αλεξάνδρεια- Γητειές, Μάγια και Μπαχάρια

Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου

Εκδόσεις: Ψυχογιός Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία

Είδος: Μυθιστόρημα

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Νοεμβρίου 2021

Ηλικία: 18 +

Σελίδες: 496

Τιμή: 17,70 €

 

Πλοκή

Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα…Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ!

Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία, ένα τρανταχτό όνομα και το πιο σημαντικό ερώτημα: Ποια από τις δυο είναι η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη;

Η Φατρία του Κύκνου και η Φατρία του Δράκου, δυο οικογένειες με απαρχές χαμένες στον χρόνο που γεννούν τις πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Γυναίκες αντίπαλες που φέρνουν στην ψυχή τους το φως και το σκοτάδι.

Μια ιστορία που θα σας μεταφέρει στην κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την πόλη με τα δυο πρόσωπα. Και κατόπιν στην Αθήνα για την τελική αναμέτρηση των ηρωίδων τη δεκαετία του ‘60. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου.

Γιατί η Αλεξάνδρεια δεν τις χωρά και τις δυο…

Και πρέπει να μείνει μόνο μία…

Σημείωμα συγγραφέα

Ένα βιβλίο γεμάτο μνήμες, εικόνες, αρώματα και μυστικά που με ταξίδεψε στη γη των προγόνων μου. Καθ’ όλη τη διάρκειά του ένιωθα εκείνη την ιερή συγκίνηση που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν ανακαλύπτει το άγνωστο παρελθόν που τον σμίλεψε και γνωρίζει ακόμα καλύτερα τον εαυτό του. Συνομίλησα με τις ρίζες μου, άκουσα την καρδιά της μαγικής πόλης να χτυπά και γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που γεννήθηκαν στα χώματά της. Ειλικρινά νιώθω ευγνώμων. Η συγγραφή της Αλεξάνδρειας ήταν μια συγκλονιστική μυσταγωγία που τη βίωσα ως τα μύχια της ψυχής μου.

Δήμητρα Ιωάννου

Βιογραφικό

Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Το πρώτο της μυθιστόρημα, «Κασσάνδρα – Το Μυστικό της Μάγισσας», ενθουσίασε το αναγνωστικό κοινό και από τότε έχει γράψει επτά ακόμη μυθιστορήματα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Το «Αλεξάνδρεια- Γητειές, Μάγια και Μπαχάρια» είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30 χρόνια Ζήνα Κουτσελίνη…….30 χρόνια τηλεόραση! Ήταν όλοι εκεί στο μεγαλύτερο πάρτυ της ζωής της!

Η Ζήνα Κουτσελίνη είναι δημοσιογράφος, τηλεοπτικό στέλεχος και παρουσιάστρια με πορεία σε όλους τους εγχώριους τηλεοπτικούς σταθμούς από το 1991 μέχρι σήμερα.

Χρυσός Χορηγός ΚΥΑΝΑ Παγκρήτια Καλλιστεία 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από κάποιες μέρες η πιο λαμπερή βραδιά της χρονιάς στην Κρήτη και ο λόγος γίνεται για τα Miss Κρήτη...

Μοναδικές δημιουργίες για κάθε στυλ την 3η μέρα της Athens Xclusive Designers Week!

H Εβδομάδα μόδας της Αθήνας συνεχίστηκε με εντυπωσιακές συλλογές, λαμπερούς προσκεκλημένους, μοναδικές εμφανίσεις και fashion shows που γέμισαν το Ζάππειο στυλ, ομορφιά και λάμψη! Η...

Η Πανέμορφη Ελίνα Παπίλα ξεχωρίζει

Προς το παρόν απολαμβάνει τις διακοπές της ενώ δεν μιλάει για τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Με το πιο intimate fashion brunch καλωσόρισε την καλοκαιρινή περίοδο η MODIVO

Στην MODIVO, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει προϊόντα που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του.

Θλίψη στον κόσμο της μόδας: Πέθανε ο Νίνο Τσερούτι

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του, ο Νίνο Τσερούτι, που τιμήθηκε με τη διάκριση του “Ιππότη της Εργασίας”, ήταν επίσης ο επίσημος σχεδιαστής της ομάδας Ferrari στη Formula 1.

Η DYSON γιόρτασε την ημέρα των ερωτευμένων

Οι Ιωάννα Σαρρή, Σουζάνα Κεγγίτση, Ανίτα Brand, Βασιλική Καρανζογιάννη και Λία Μπαρόλα ήταν ανάμεσα στις εκλεκτές καλεσμένες που επισκέφτηκαν το κομμωτήριού του Βασίλη Διαμαντόπουλου στη Κηφισιά

Do it like KatKen – Μοβ smokey eyes

Η Κατερίνα Καινούργιου πόζαρε στο Instagram της με το απόλυτο glam μακιγιάζ, το οποίο είναι ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Με τα New Designers Awards κι ένα λαμπερό fashion show από τον Vassilis Zoulias έριξε αυλαία η 31η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

H 31η Εβδομάδα Μόδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία με το φαντασμαγορικό show του Vassilis Zoulias.

Εντυπωσιακές επιδείξεις μόδας και αγαπημένα fashion brands στην 2η μέρα της AXDW

Η καρδιά της μόδας χτυπά στην Αθηνά με την Εβδομάδα Μόδας να βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η FARCOM Professional, μέγας χορηγός του HAIRFEST EXPERIENCE

Το HAIRFEST EXPERIENCE powered by FARCOM PROFESSIONAL από το Σάββατο 9 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα  11 Απριλίου υποδέχθηκε στο Porto Palace Hotel εκατοντάδες κόσμο

Πρώτη σε όλα η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τη σεζόν 2021-2022

Η εκπομπή ήταν πρώτη με 311.909 τηλεθεατές μέσου λεπτού στο σύνολο κοινού και πρώτη με 98.887 τηλεθεατές μέσου λεπτού στο δυναμικό κοινό 18-54.

Δημήτρης Κουρέτας και Ηλίας Μαμαλάκης αποκαλύπτουν πολύτιμα μυστικά κρυμμένα στην ελληνική κουζίνα

Διάλεξη και παρουσίαση βιβλίων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, από την VIVERE PRO events

Η Ναταλία Γερμανού δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Ανάμεσα σε όσα απάντησε η Ναταλία Γερμανού ήταν και για την αναπαραγωγή του σχολίου της με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αλλά και όσα είχαν γίνει ανάμεσά τους την περίοδο που συνεργάστηκαν.