Πιστό στο όραμά του για την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της αξίας των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το LoveGreece.com, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και της Προέδρου του κυρίας Τζίνας Μαμιδάκη, πραγματοποίησε μία ξεχωριστή βραδιά Love Greek Fashion by the pool στο Life Gallery athens στις 10 Ιουνίου 2019. Με αυτήν του τη δράση, στα πλαίσια των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που πραγματοποιεί, το LoveGreece.com ενισχύει νέους ταλαντούχους σχεδιαστές που διαμορφώνουν το σύγχρονο προφίλ της Ελληνικής Μόδας και δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην εξωστρέφειά τους.

Για να το επιτύχει, ένωσε τις δυνάμεις του με τον εκδότη του περιοδικού OZON Γιώργο Κελέφη και τη δημοσιογράφο Μαρία Παμπουκίδη, οι οποίοι συνέβαλλαν με την εξειδικευμένη γνώση τους στην επιλογή των ταλέντων που συμμετείχαν στην ενέργεια. Στον πανέμορφο υπαίθριο χώρο του Life Gallery athens στην Εκάλη συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των Μέσων και των Τεχνών, influencers και σημαντικοί άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να γνωρίσουν το έργο και τη φιλοσοφία 13 σχεδιαστών νεότερης γενιάς, όπως αυτοί επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το LoveGreece.com ειδικά για αυτήν την πολυμορφική δράση. Μέλη της επιτροπής ήταν η σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της Αθηναϊκής Μπιενάλε και μέλος του LoveGreece.com Poka Yo, ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης, η δημοσιογράφος Μαρία Παμπουκίδη, η Κυριακή Κωστολίδου από το LoveGreece.com, και ο εκδότης Γιώργος Κελέφης εκπροσωπώντας το περιοδικό ΟΖΟΝ και το θεσμό του Fashion Room Service.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία παρουσίαση του LoveGreece.com και του οράματός του από την Κυριακή Κωστολίδου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Κελέφης, περιγράφοντας την πρωτοβουλία LoveGreekFashion, τα στάδια και τους συντελεστές της. Όπως είπε και ο ίδιος, «Μέσα από το θεσμό του Fashion Room Service έχουν περάσει πάνω από 400 ελληνικά brands, η πλειοψηφία των οποίων δημιουργήθηκε μέσα στην δεκαετία της ελληνικής κρίσης. Aυτή η εκρηκτική για πολλούς άνθιση της made in Greece μόδας είναι η σθεναρή απάντηση του δημιουργικού ταλέντου στην χώρα μας κόντρα στις όποιες αντίξοες οικονομικές συνθήκες». Η Μαρία Παμπουκίδη συνέχισε με την παρουσίαση των σχεδιαστών, μεταδίδοντας το πάθος και την έμπνευσή τους στους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Στη συνέχεια, σε ένα πολύ όμορφο και φιλικό κλίμα, οι σχεδιαστές πήραν το λόγο και ένας – ένας παρουσίασαν το έργο και το όραμά τους. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης, ο οποίος στηρίζει ενεργά τους Έλληνες σχεδιαστές, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου τους και την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής παραγωγής, ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ.& Α. Μαμιδάκη, κυρία Τζίνα Μαμιδάκη δήλωσε σχετικά: «Κάθε ενέργεια και δράση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη, αποσκοπεί στην εκπλήρωση της αποστολής του LoveGreece.com για την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενούμε απόψε μερικά από τα πιο ταλαντούχα ονόματα της Ελληνικής μόδας». Η πραγματική αυτή γιορτή της Ελληνικής Μόδας συνεχίστηκε με τους σχεδιαστές 2WO+1NE=2, Aisha Diri, Aumorfia, Cutcuutur, Dante, Debbie Tzima, Etty Leon, Fit & Craft, Ippolito, Lommer, Nadia Rapti και Urban Owl να παρουσιάζουν τις νέες τους SS’19 συλλογές, έχοντας στήσει ειδικά booths που αντικατόπτριζαν την αισθητική και τη σχεδιαστική φιλοσοφία τους, δίνοντας την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να τους γνωρίσουν από κοντά.

Η δράση κορυφώθηκε με ένα άκρως εντυπωσιακό Fashion Walk στον κήπο και τις πισίνες του ξενοδοχείου σχεδιάζοντας μια διαδρομή με Fashion Stops όπου βρίσκονταν μοντέλα ή και installations που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι σχεδιαστές. To fashion crowd απόλαυσε την όμορφη βραδιά με ποτά, μουσική και εκλεκτά εδέσματα στο Life Gallery athens που με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν διοργάνωσε ένα Open Bar Pool Party. OI ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔIΑΣ: Το εντυπωσιακό hairstyling των μοντέλων που συμμετείχαν στο εντυπωσιακό Fashion Walk, επιμελήθηκε το κομμωτήριο HAIR EXPERTS που διατηρεί minimal άποψη και δημιουργική ματιά, για να καλύψει κάθε μεμονωμένη επιθυμία. Ενώ, το makeup ανέλαβε το διακεκριμένο εργαστήριο Freddy Make Up Stage, του makeup artist Φρέντυ Καλομπράτσου, που είναι γνωστό για τη σταθερή συμμετοχή του σε δημοφιλή και προβεβλημένα events.

Η bluegr Hotels & Resorts στήριξε τη βραδιά ως χορηγός φιλοξενίας. Οι χώροι του Life Gallery athens, μέλος του ομίλου bluegr, αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση του έργου των Ελλήνων σχεδιαστών. Με μακρά ιστορία στον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά και βαθιά αγάπη για την Τέχνη και τον Πολιτισμό η οποία εκφράζεται μέσα από την πληθώρα έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο σύνολο των ξενοδοχείων του ομίλου, η bluegr Hotels & Resorts στέκεται πάντα αρωγός σε ενέργειες που έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας. Τη βραδιά υποστήριξαν leaders του LoveGreece.com και συγκεκριμένα το Οινοποιείο Τετράμυθος με το Μαύρο Καλαβρυτινό, η Οινοποιητική Μονεμβασιάς με την Κυδωνίτσα, το κτήμα κυρ-Γιάννη με το «L’ Esprit du Lac» και η ομάδα του Finest Roots με τη Νομάδα Honey Soda δίνοντας έτσι μία σπουδαία συνέχεια στο έργο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και στη σημασία της αλληλοϋποστήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, το Οινοποιείο Τετράμυθος είναι ένα σύγχρονο οινοποιείο μικρής δυναμικότητας, που αξιοποιεί έναν μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή οίνων ανώτερης ποιότητας, όπως επίσης και η Οινοποιητική Μονεμβασιάς, που παράγει μία σειρά ποιοτικών εμφιαλωμένων κρασιών από αυτόχθονες ποικιλίες με γνώση και σεβασμό στην ιστορία της περιοχής. Το «L’ Esprit du Lac» του κτήματος κυρ-Γιάννη προέρχεται από παλιά αμπέλια Ξινόμαυρου στη ζώνη ΠΟΠ του Αμυνταίου και ξεχωρίζει για την κομψή, ανάλαφρη και δροσερή γεύση του. Τέλος, η ΝΟΜΑΔΑ Honey Soda των Finest Roots είναι ένα ανθρακούχο νερό με μέλι και λεμόνι, με βαθιές ρίζες στην Ελληνική παράδοση. Το φυσικό ανθρακούχο ποτό παράγεται και εμφιαλώνεται στην Ελλάδα με θυμαρίσιο μέλι Κρήτης και φυσικό χυμό από λεμόνι Σικελίας. Τέλος η Events Music Productions φρόντισε για τον φωτισμό, την ηχητική κάλυψη και τη μουσική επιμέλεια που πλαισίωσε την εκδήλωση.

Στα 25 και πλέον χρόνια παρουσίας της, η Events Music Productions προσφέρει ένα επίπεδο πρώτης τάξης υπηρεσιών με προσαρμοσμένη προσέγγιση για όλες τις οπτικοακουστικές ανάγκες. — ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Γ. & Α. ΜΑΜΙΔΑΚΗ KAI TO LOVEGREECE.COM: Με αφετηρία την πίστη στον δυναμισμό και στη δημιουργικότητα του ελληνικού πνεύματος και κεντρικό μήνυμα «We believe, we can», το Lovegreece.com αποτελεί μία από τις πιο δημιουργικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, η οποία έχει στόχο την προβολή επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών που κινούνται στους άξονες της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αποστολή του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη είναι να επινοεί και να υλοποιεί προγράμματα και δράσεις που συνάδουν με το όραμά του και αφορούν τις τέχνες, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μέσα από επιχειρηματικά φόρουμ, εκθέσεις, συνέδρια, lobbying events, καθώς και συνεντεύξεις και μικρά ντοκιμαντέρ στο διαδίκτυο, το Lovegreece.com δίνει βήμα στο πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έτσι ώστε να παρουσιάσει το έργο και τα μελλοντικά σχέδιά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΕΛΕΦΗ: O Γιώργος Κελέφης είναι εκδότης του περιοδικού OZON Raw. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της δημιουργικής ομάδας του OZON, ενώ παράλληλα διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και αρχισυντάκτης σε πολιτιστικές εκπομπές στην ΕΡΤ. Από το 2010 μέσα από την πλατφόρμα του ΟΖΟΝ έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις- θεσμούς με επίκεντρο την μόδα και το σύγχρονο lifestyle όπως το Denim Dreams, το 4FASHIONSHAKE και το Fashion Room Service.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΗ: Η δημοσιογράφος Μαρία Παμπουκίδη, με πορεία στο χώρο των περιοδικών μόδας και ομορφιάς, παρουσία στο ραδιόφωνο, τα ηλεκτρονικά μέσα και την Επικοινωνία, είχε τη δημοσιογραφική επιμέλεια της σειράς ντοκιμαντέρ για την ιστορία της μόδας στην Ελλάδα που προβλήθηκε από την ΕΤ1 τη σεζόν ’18 -‘19 με τίτλο “Ιστορίες Μόδας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ LOVEGREECE.COM: Aisha Diri Με καταγωγή από τη Συρία, η Aisha Diri ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο της μόδας από το Λονδίνο σπουδάζοντας σχέδιο ενώ μετέπειτα βρέθηκε στο Μιλάνο, όπου και εργάστηκε για τους οίκους Manolo Blahnik και Oscar de la Renta. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε το δικό της brand που φέρει και το όνομά της και διακρίνεται για τις καθαρές του γραμμές και το εξαιρετικό tailoring. Aumorfia Αumorfia δεν είναι μόνο ένα λογοπαίγνιο μεταξύ του “όμορφου” και της “αμορφίας” αλλά ένα ιδιότυπο νέο είδος χειροποίητου design αντικειμένου το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στις έννοιες του κοσμήματος και ευρύτερα των αξεσουάρ. Με παράλληλη και έντονη ενασχόληση με το graphic design και την επιμέλεια εσωτερικών χώρων, η δημιουργός των Aumorfia Θεανώ Ποταμιάνου δημιουργεί εδώ και μια πενταετία μοναδικά δερμάτινα κομμάτια τα οποία προσδίδουν μια διαφορετική οπτική στο υπόλοιπο σύνολο των ρούχων που επιλέγουμε να φορέσουμε κάθε φορά. Cutcutuur Με background τις σπουδές τους στην αρχιτεκτονική, οι σχεδιαστές των CUTCUUTUR εξερευνούσαν και πειραματίζονταν με τον ψηφιακό σχεδιασμό και την τεχνική του laser cutting πολύ πριν το λανσάρισμα του brand.

Οι σπουδές αυτές που αντανακλώνται και στον σχεδιασμό των ρούχων με τα έντονα γεωμετρικά στοιχεία συνέβαλαν στο χειρισμό εννοιών όπως η διαφάνεια και η αδιαφάνεια, η συνέχεια και η ασυνέχεια και ο ορισμός επιφανειών και όγκων μέσω των υλικών και των patterns. Από το 2014 έως σήμερα οι συλλογές Cutcuutur έχουν καταφέρει να εξελιχθούν και να ποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό. Dante Ιδιαίτερες, φαρδιές, γεωμετρικές και άνετες γραμμές, με έντονο το στοιχείο του layering. Λεπτομέρειες από printed υφάσματα προσδίδουν στα ρούχα μια μη συμβατική εικόνα, με σκοπό ο άνδρας Dante, ασυμβίβαστος από την φύση του, να ξεχωρίσει και να διαφοροποιηθεί από το σύνολο. Urban, μποέμ label, με φρέσκια και εντυπωσιακή οπτική ταυτότητα και βραβευμένες καμπάνιες. Debbie Tzima Πρόκειται για μια σειρά φουλαριών με πρωτότυπα μοτίβα ζωγραφισμένα στο χέρι και τυπωμένα ψηφιακά.

Είναι εμπνευσμένα από την αιώνια ομορφιά της Ελλάδας και τους πιο ενδιαφέροντες πολιτισμούς του κόσμου. Τα φουλάρια είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικό μετάξι, το οποίο παράγεται αποκλειστικά στo Σουφλί ακολουθώντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε κάθε βήμα της παραγωγής και 100% οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά για την συσκευασία. Etty Leon Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες (Maryland Institute College of Art και Fashion Institute of Technology) και συνεργάστηκε με εταιρείες υποδημάτων πριν ξεκινήσει τη δική της παραγωγή, την άνοιξη του 2017, σε μια μικρή μονάδα με ειδίκευση στα πολυτελή παπούτσια, λίγο έξω από την Ανκόνα της Ιταλίας. Fit and Craft Έχοντας εμπειρία πάνω από 20 χρόνια ως Freelancer Fashion Designer σε διάφορα brands με εξειδίκευση στο denim, ο Κωνσταντίνος Μίχος δημιούργησε το FIT & CRAFT.

Ξεκίνησε το 2014 ως ένα μικρό εργαστήριο ρούχων, εκφράζοντας έντονα την αγάπη του σχεδιαστή για το χειροποίητο denim, την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα του. Με μότο “Every garment is handcrafted and every detail is there for a reason” o Κωνσταντίνος Μίχος δίνει τη δική του sur mesure διάσταση στην έννοια του denim. Ippolito Με σπουδές στο Μιλάνο και στη συνέχεια μία άκρως επιτυχή συνεργασία με τo Ready to Wear τμήμα της Botegga Veneta , η Παυλίνα Ηλιοπούλου δημιούργησε το brand Ippolito που έχει ως έδρα τα στενά της Πλάκας. Το όνομα του brand της προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όνομα Ιppolitos, το όνομα του πατέρα της σχεδιάστριας. LOMMER Το όνομά τους γεννήθηκε από το ακρωνύμιο των φράσεων “Love Materials” και “Meet Requirements”, οι οποίες αντιπροσωπεύουν την φιλοσοφία του σχεδιασμού τους.

Πηγή έμπνευσής τους είναι τα αναπάντεχα υλικά που χρησιμοποιούν και πολλές φορές δημιουργούν οι ίδιες. Το design τους έχει ήδη βραβευτεί διεθνώς, κατακτώντας ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως βραβεία design, το A’ design award. Nadia Rapti Οι συλλογές της Νάντιας Ράπτη χαρακτηρίζονται από πληθώρα στοιχείων που συνυπάρχουν αρμονικά: θηλυκότητα, boho στιλ, κομψότητα, πολυτέλεια και απλότητα. Πάντα συνεπής στην πρωταρχική της έμπνευση, η Νάντια Ράπτη «σχεδιάζει» μία νέα φιλοσοφία στην ελληνική μόδα ορίζοντας την κομψότητα που αναδεικνύει τον γυναικείο δυναμισμό και τη θηλυκότητα. 2WO+1NE=2 (Two plus One Equals Two) Αυστηρή γεωμετρία και «μαθηματικά» σχέδια για έμπειρους λύτες, πατρόν με υψηλό βαθμό δυσκολίας και ταλέντο που φαίνεται να φλερτάρει με το άπειρο. Βασιζόμενη στην ιδέα του νομαδισμού, κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε μια διαφορετική πόλη ανά τον κόσμο, αντλώντας στοιχεία από τη μουσική και καλλιτεχνική σκηνή της, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο και τους κατοίκους της. Urban Owl

Ο Δημήτρης Διαμάντης αγαπούσε πάντοτε τα retro χειροποίητα γυαλιά και οι σπουδές του πάνω στο βιομηχανικό σχέδιο τον βοήθησαν να μετατρέψει την αγάπη του σε επάγγελμα. Mαζί με την Πελαγία Χριστάκη και με τη βοήθεια του crowd funding, δημιούργησε τα Urban Owl, έχοντας ως μότο το «democratizing eyewear stule. Στην εκδήλωση LoveGreekFashion ανακοίνωσαν για πρώτη φορά την επερχόμενη συνεργασία τους με τον κο. Γιάννη Τσεκλένη. Madame ShouShou Το 2011 η Ελίνα Κορδαλή ξεκίνησε τη δική της εταιρεία, δημιουργώντας το brand Madame Shoushou με τα ρούχα και τα αξεσουάρ της κάθε συλλογής να σχεδιάζονται και να παράγονται στην Ελλάδα. Floral prints και ανάλαφρα υφάσματα, συνθέτουν την εικόνα της ρομαντικής Ελληνίδας που ξεχωρίζει μέσα από τον αυθορμητισμό της. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, το brand Madame Shoushou δεν παρευρέθηκε στη βραδιά του LoveGreekFashion.