Η Tommy Hilfiger, η οποία ανήκει στην PVH Corp. [NYSE: PVH], ανακοινώνει την εταιρεία Apon Wellbeing και την εταιρεία A Beautiful Mess ως νικητές του Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge για το 2019. Υποβλήθηκαν περισσότερες από 400 αιτήσεις στο παγκόσμιο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στη στήριξη start-up και scale-up επιπέδου επιχειρήσεων που αναπτύσσουν λύσεις και προωθούν τις συμμετοχικές και θετικές αλλαγές στη μόδα.

«Στην Tommy Hilfiger, έχουμε δεσμευτεί να μην σπαταλάμε τίποτα και να τους καλωσορίζουμε όλους. Από την αρχή μέχρι το τέλος, εμπνέυστηκα από αυτή την ταλαντούχα ομάδα επιχειρηματιών, οι καινοτομίες των οποίων καθιστούν το τοπίο της μόδας πιο βιώσιμο και συμμετοχικό», δήλωσε ο Tommy Hilfiger. «Συγχαιρώ τους φετινούς νικητές, τις Apon Wellbeing και A Beautiful Mess. Αυτό είναι μόνο η αρχή για αυτές τις start-ups επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε και να ενθαρρύνουμε αυτούς τους επιχειρηματίες που είναι τόσο αφοσιωμένοι προκειμένου να επιτύχουν θετικό αντίκτυπο στη βιομηχανία μας».

«Οι νικητές του δεύτερου Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge αντιπροσωπεύουν το μέλλον της βιομηχανίας μόδας», δήλωσε ο Daniel Grieder, Διευθύνων Σύμβουλος της Tommy Hilfiger Global και της PVH Europe. «Καθώς η βιομηχανία μας συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχύτητα, είναι σημαντικό να επιιτύχουμε συνεργασίες μέσα και έξω από το περιβάλλον της μόδας και να προωθήσουμε καινοτομίες που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις μας προς το καλύτερο. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και στους φιναλίστ»!

Η Apon Wellbeing έλαβε το έπαθλο των €75,000. Η scale-up εταιρεία με βάση το Μπαγκλαντές ανοίγει καταστήματα με προϊόντα καθημερινής ανάγκης μέσα στα εργοστάσια. Τα προϊόντα είναι με έκπτωση 10% σε σχέση με τις τιμές λιανικής τους, ενώ υπάρχει ένα σύστημα ανταμοιβής όπου οι εργαζόμενοι συλλέγουν πόντους για δωρεάν υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας.

«Όταν είσαι ανερχόμενος στο value chain της μόδας, η υποστήριξη από ένα brand όπως η TOMMY HILFIGER βοηθάει απαράμιλλα τις start-up και τις scale-up επιχειρήσεις να μεγαλώσουν και να αυξήσουν τον αντίκτυπό τους», δήλωσε ο Saif Rashid, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apon Wellbeing. «Αλλά το πιο σημαντικό είναι η στρατηγική υποστήριξη και καθοδήγηση που προσφέρει το Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge. Η υποστήριξη που παρείχε η TOMMY HILFIGER έχει ήδη διαμορφώσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο, τη στρατηγική, την επικοινωνία και το πώς σκεφτόμαστε το μέλλον».

Η Ολλανδική start-up, A Beautiful Mess, έλαβε το έπαθλο των €75,000, επίσης. Η εταιρεία A Beautiful Mess διαχειρίζεται ένα δημιουργικό χώρο που βοηθάει τους πρόσφυγες να διεκδικήσουν κοινωνική και οικονομική ανεξαρτησία μέσω της δημιουργίας βιώσιμων προϊόντων ένδυσης.

«Χρειαζόμαστε μεγάλους παίκτες στη βιομηχανία της μόδας για να αυξήσουμε τις κυκλικές πρωτοβουλίες παραγωγής και αυτό ακριβώς προσφέρει το Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge», δήλωσε ο Naz Kawan, Makerspace Director της A Beautiful Mess. «Μια συνεργατική, ολοκληρωμένη προσέγγιση είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να μεταμορφώσουμε το supply chain της βιομηχανίας της μόδας. Με την υποστήριξη αυτού του παγκόσμιου προγράμματος, εργαζόμαστε για ένα πιο κυκλικό, διαφανές και συμμετοχικό τοπίο στην μόδα».

Οι νικητές έλαβαν επίσης μία μακρόχρονη καθοδήγηση από τους global experts της Tommy Hilfiger και του INSEAD, καθώς και μια θέση στο Πρόγραμμα Social Entrepreneurship του INSEAD (ISEP).

Η τρίτη start-up εταιρεία, Sudara, επιλέχθηκε ως “Audience Favorite Vote”και έλαβε το ποσό των € 10.000. Η Sudara είναι μία scale-up εταιρεία με πιτζάμες με έδρα την Ινδία και την Αμερική, η οποία αναπτύσσει τις επαγγελματικές δεξιότητες αλλά και τις δεξιότητες ραπτικής σε γυναίκες που έχουν δραπετεύσει από κυκλώματα trafficking ή διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να πέσουν θύματα.

«Το Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge έχει να κάνει με τη μόδα ως μια δύναμη του καλού, το οποίο αντανακλά άμεσα τον σκοπό του brand μας», δήλωσε η Shannon Keith, ιδρυτής και πρόεδρος της Sudara Inc. «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε το βραβείο “Audience Favorite Vote”, γιατί δείχνει ότι αυτό που κάνουμε πραγματικά συνάδει με τους ανθρώπους της TOMMY HILFIGER, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να κάνουν τη διαφορά στη βιομηχανία της μόδας».

Κατά τη διάρκεια μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας πολλών μηνών που ξεκίνησε τον Μαίο του 2019, ανάμεσα σε πάνω από 420 αιτούντες επιλέχθηκαν έξι φιναλίστ που κλήθηκαν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με την υποστήριξη μιας ειδικής ομάδας social entrepreneur experts. Κατά τη διάρκεια του τελικού event του προγράμματος, το οποίο έλαβε χώρα στο Campus of the Future του Tommy Hilfiger στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 13 Φεβρουαρίου 2020, οι έξι φιναλίστ παρουσίασαν τις ιδέες τους μπpoστά από τους εξής υψηλού κύρους κριτές: Tommy Hilfiger, Daniel Grieder, CEO, Tommy Hilfiger Global & PVH Europe, Noor Tagouri, Journalist, Activist & Speaker, Martijn Hagman, CFO, Tommy Hilfiger Global & COO, Tommy Hilfiger Global & PVH Europe, Willemijn Verloop, Founding Partner, Social Impact Venture, Steven Serneels, CEO & Board Member, EVPA και Katrin Ley, Managing Director, Fashion for Good.

Το όραμα του Tommy Hilfiger είναι να δημιουργεί μόδα που δεν σπαταλά τίποτα και τους υποδέχεται όλους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες βιωσιμότητας του brand, εδώ:https://global.tommy.com/en_int/about-us-corporate-sustainability

Οι φίλοι και οι fan του brand καλούνται να συμμετέχουν στη συζήτηση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µε τη χρήση του #TommyHilfiger και του @TommyHilfiger.

 

# # #

Σχετικά με τη SARKK ΑΒΕΕ

Η εταιρεία SARKK ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την αποκλειστική διανομή της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μολδαβία. Τα προϊόντα διατίθενται μέσα από καταστήματα TOMMY HILFIGER, Shop-in-Shop, Outlet, το tommy.com καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επιλεγμένων σημείων πώλησης.
Από την 1η Ιουλίου 2019, η SARKK ΑΒΕΕ ανέλαβε αποκλειστικός διανομέας και Franchise Partner για το brand CALVIN KLEIN στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Έχοντας πάντα ως στόχο την υγιή ανάπτυξη και με γνώμονα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η SARKK ABEE με σταθερά και σίγουρα βήματα αποτελεί μία από τις πιο υγιείς εταιρίες του κλάδου, που εξαπλώνεται κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Σχετικά με την Tommy Hilfiger

Στο brand portfolio της Tommy Hilfiger, περιλαμβάνονται οι σειρές TOMMY HILFIGER και TOMMY JEANS. Οι συλλογές TOMMY HILFIGER είναι από τις πιο αναγνωρισμένες premium designer lifestyle συλλογές στον κόσμο. Εστιάζουν στον σχεδιασμό και την εμπορία ποιοτικών ειδών ένδυσης και ειδικότερα tailored και sportswear συλλογές για άνδρες, capsule και sportswear συλλογές για γυναίκες, παιδικές συλλογές, συλλογές denim, underwear (εσώρουχα και πιζάμες), υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Ακόμα, μέσω επιλεγμένων licensees, η Tommy Hilfiger προσφέρει lifestyle προϊόντα όπως γυαλιά, ρολόγια, αρώματα, μαγιό, κάλτσες, μικρά δερμάτινα είδη, οικιακά προϊόντα και είδη ταξιδιού. Η σειρά TOMMY JEANS αποτελείται από προϊόντα jeanswear καθώς και υποδήματα για άνδρες και γυναίκες. Η συλλογή συμπληρώνεται από μία ευρεία γκάμα από τσάντες, αξεσουάρ και αρώματα.