Η Tommy Hilfiger, η οποία ανήκει στην PVH Corp. [NYSE: PVH], ανακοινώνει τους έξι φιναλίστ του Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge για το 2019. Διανύοντας τη δεύτερη χρονιά του, το εν λόγω παγκόσμιο πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη start-up και scale-up επιχειρήσεων που αναπτύσσουν λύσεις που προωθούν θετικές αλλαγές στη μόδα. Η επιλογή των φιναλίστ αποτελεί το επόμενο βήμα στο ταξίδι για την ανεύρεση και την προώθηση καινοτόμων ευκαιριών που υποστηρίζουν την πρόοδο του κλάδου. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2020, οι έξι φιναλίστ θα επισκεφθούν το Campus of the Future της Tommy Hilfiger στο Άμστερνταμ για να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις και leaders στον κλάδο της βιωσιμότητας, σε ένα Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge Final Event.

«Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε το δεύτερο Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge να προσελκύει τόσους πολλούς υποψήφιους που εργάζονται για ένα πιο βιώσιμο τοπίο στη μόδα», δήλωσε ο Tommy Hilfiger. «Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε έξυπνες και καινοτόμες λύσεις σε μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις του κλάδου μας και ως μέλος της κριτικής επιτροπής ανυπομονώ να αναδείξω τους φετινούς entrepreneurs. Η αισιοδοξία τους και η δέσμευση για ένα θετικό μέλλον στη μόδα πρέπει να μας εμπνεύσει όλους ως προς το τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί».

Κατά τη διάρκεια μιας πολυεπίπεδης διαδικασίας τεσσάρων μηνών, ανάμεσα στους πάνω από 420 αιτούντες επιλέχθηκαν έξι φιναλίστ που κλήθηκαν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με την υποστήριξη μιας ειδικής ομάδας social entrepreneur experts στο “Campus of the Future”. Οι φιναλίστ είναι οι εξής:

• Η scale-up εταιρεία με βάση το Μπαγκλαντές, Apon Wellbeing, η οποία ανοίγει καταστήματα με προϊόντα καθημερινής ανάγκης μέσα στα εργοστάσια. Τα προϊόντα είναι με έκπτωση 10% σε σχέση με τις τιμές λιανικής τους, ενώ υπάρχει ένα σύστημα ανταμοιβής όπου οι εργαζόμενοι συλλέγουν πόντους για δωρεάν υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας.
• Η αμερικανική scale-up, Stony Creek Colors, η οποία προσφέρει φυσικές καλλιέργειες σε μικρούς και μεσαίους καπνοπαραγωγούς που κινδυνεύουν να χάσουν το εισόδημά τους εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων καπνού. Το cash crop που παρέχεται από την Stony Creek Colors επιτρέπει στους αγρότες να διασφαλίσουν τα προς το ζην.
• Η Ολλανδική start-up, A Beautiful Mess, η οποία διαχειρίζεται ένα δημιουργικό χώρο που βοηθάει τους πρόσφυγες να διεκδικήσουν κοινωνική και οικονομική ανεξαρτησία μέσω της δημιουργίας βιώσιμων προϊόντων ένδυσης.
• Η start-up εταιρεία Lab 141 με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δημιουργεί μικρές ποσότητες από made-to-fit ρούχα χρησιμοποιώντας 3D εκτυπώσεις. Μέσω αυτών των μεθόδων, η Lab 141 προάγει και ζωντανεύει την έννοια της ” sizeless ” μόδας.
• Η Ινδική scale-up εταιρεία πιτζαμών Sudara, η οποία αναπτύσσει τις επαγγελματικές αλλά και τις δεξιότητες ραπτικής σε γυναίκες που έχουν δραπετεύσει από κυκλώματα trafficking ή διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να πέσουν θύματα.
• Η γαλλική scale-up εταιρεία Constant & Zoe η οποία δημιουργεί λειτουργικά και fashionable ρούχα για άντρες, γυναίκες και παιδιά με αναπηρία.

Οι υψηλού κύρους κριτές του τελικού event είναι οι:
• Tommy Hilfiger
• Ankiti Bose, Co-Founder & CEO, Zilingo
• Noor Tagouri, Journalist, Activist & Speaker
• Daniel Grieder, CEO, Tommy Hilfiger Global & PVH Europe
• Martijn Hagman, CFO, Tommy Hilfiger Global & COO, Tommy Hilfiger Global & PVH Europe
• Willemijn Verloop, Founding Partner, Social Impact Venture
• Steven Serneels, CEO & Board Member, EVPA
• Katrin Ley, Managing Director, Fashion for Good

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει το ποσό των € 150.000 σε δύο νικητές προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους προτάσεών. Οι νικητές θα λάβουν επίσης μακρόχρονη καθοδήγηση από τους global experts της Tommy Hilfiger και του INSEAD, καθώς και μια θέση στο Πρόγραμμα Social Entrepreneurship του INSEAD (ISEP). Επιπλέον ποσό των € 10.000 θα απονεμηθεί στην ομάδα που θα κερδίσει στην κατηγορία “Audience Favorite Vote”.

Το όραμα του Tommy Hilfiger είναι να δημιουργεί μόδα που διευρύνει τους ορίζοντες και γεφυρώνει τα χάσματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες βιωσιμότητας του brand, εδώ: https://global.tommy.com/en_int/about-us-corporate-sustainability

Οι φίλοι και οι fan του brand καλούνται να συμμετέχουν στη συζήτηση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µε τη χρήση των #TommyHilfiger, #FashionFrontierChallenge, #, καθώς και του @TommyHilfiger.

***

Σχετικά με τη SARKK ΑΒΕΕ

Η εταιρεία SARKK ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την αποκλειστική διανομή της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μολδαβία. Τα προϊόντα διατίθενται μέσα από καταστήματα TOMMY HILFIGER, Shop-in-Shop, Outlet, το tommy.com καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επιλεγμένων σημείων πώλησης.
Από την 1η Ιουλίου 2019, η SARKK ΑΒΕΕ ανέλαβε αποκλειστικός διανομέας και Franchise Partner για το brand CALVIN KLEIN στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Έχοντας πάντα ως στόχο την υγιή ανάπτυξη και με γνώμονα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η SARKK ABEE με σταθερά και σίγουρα βήματα αποτελεί μία από τις πιο υγιείς εταιρίες του κλάδου, που εξαπλώνεται κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

Σχετικά με την Tommy Hilfiger

Στο brand portfolio της Tommy Hilfiger, περιλαμβάνονται οι σειρές TOMMY HILFIGER και TOMMY JEANS. Οι συλλογές TOMMY HILFIGER είναι από τις πιο αναγνωρισμένες premium designer lifestyle συλλογές στον κόσμο. Εστιάζουν στον σχεδιασμό και την εμπορία ποιοτικών ειδών ένδυσης και ειδικότερα tailored και sportswear συλλογές για άνδρες, capsule και sportswear συλλογές για γυναίκες, παιδικές συλλογές, συλλογές denim, underwear (εσώρουχα και πιζάμες), υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Ακόμα, μέσω επιλεγμένων licensees, η Tommy Hilfiger προσφέρει lifestyle προϊόντα όπως γυαλιά, ρολόγια, αρώματα, μαγιό, κάλτσες, μικρά δερμάτινα είδη, οικιακά προϊόντα και είδη ταξιδιού. Η σειρά TOMMY JEANS αποτελείται από προϊόντα jeanswear καθώς και υποδήματα για άνδρες και γυναίκες. Η συλλογή συμπληρώνεται από μία ευρεία γκάμα από τσάντες, αξεσουάρ και αρώματα.