Οι ταινίες «Απόστρατος», «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη», «Μα τι Χώρα!» & «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ» διακρίθηκαν με τα Βραβεία Κοινού Fischer στην φετινή διοργάνωση μέσα από τις19.000 ψήφους του κοινού.

Το 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έριξε την αυλαία του την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» της πλατείας Αριστοτέλους, όπου πραγματοποιήθηκε η λαμπερή τελετή λήξης της φετινής διοργάνωσης. Η κινηματογραφική συντροφιά της Fischer, έκανε για 13η συνεχή χρονιά αισθητή την παρουσία της στο Φεστιβάλ, δίνοντας τον λόγο στους χιλιάδες σινεφίλ που γέμισαν τις αίθουσες και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Οι ηθοποιός, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, περσινή βραβευμένη για τον ρόλο της στο «Η Δουλειά της» και ο κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ήταν οι φετινοί παρουσιαστές της τελετής λήξης όπου προβλήθηκε η ταινία «Τζότζο» (Jojo Rabbit) του Νεοζηλανδού, Τάικα Γουατίτι. Μία ταινία που κατάφερε να μαγνητίσει τους θεατές με την γενναία της σεναριακή σύλληψη και την ευφυή της σάτιρα. Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες τόσο από την καλλιτεχνική όσο και από την πολιτική σκηνή της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Αλέξης Γεωργούλης, Ευρωβουλευτής , Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μίνως Μάτσας, συνθέτης, Αριάν Λαμπέντ, ηθοποιός, Αγγελική Παπούλια, ηθοποιός, Φοίβη Αγγελοπούλου, παραγωγός (χήρα Θεόδωρου Αγγελόπουλου) κ.α..

Όλες οι κινηματογραφικές στιγμές ξεκινούν και τελειώνουν με μία Fischer!

Fischer, Its About Taste.