Ο όμιλος Estée Lauder Companies (ELC), δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières) για να στηρίξουν χώρες που δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους και έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην Κίνα, περισσότερα από 800.000 δολάρια αποδόθηκαν στις προσπάθειες ανακούφισης από τον ιό. Τα κεφάλαια θα υποστηρίξουν τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας, το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαγκάης και το ίδρυμα Give2Asia.

Επιπλέον, χορηγήθηκαν δωρεές σε είδος ύψους 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμα China Women’s Development Foundation, προκειμένου να υποστηρίξουν το ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής

Η Nancy Mahon, ανώτερος αντιπρόεδρος εταιρικής ιθαγένειας και βιωσιμότητας στην Estée Lauder, εξήγησε: «Αξιολογούμε διαρκώς τρόπους υποστήριξης των εργαζομένων και των κοινοτήτων μας. Θα χρειαστεί συλλογική δράση για να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη και ανακούφιση σε όλους όσους τη χρειάζονται κατά τη διάρκεια αυτών των αβέβαιων χρόνων».

Επιπλέον, η Estée Lauder θα ανοίξει εκ νέου το εργοστάσιό της στο Melville της Νέας Υόρκης για να παράγει αντισηπτικά χεριών για ομάδες και πληθυσμούς με μεγάλη ανάγκη, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής.